Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-ma
il
From: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: danie na gorąco - wsparcie merytoryczne
Date: Sat, 12 Oct 2002 13:22:37 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 50
Sender: T...@p...onet.pl@qa139.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <aoeqs9$n0g$4@news.onet.pl>
References: <ao6ep2$cp3$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: qa139.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1034612425 23568 213.77.250.139 (14 Oct 2002 16:20:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Oct 2002 16:20:25 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129884
Ukryj nagłówki
Użytkownik "ewis" <e...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ao6ep2$cp3$1@news.tpi.pl...
> Witajcie,
>
>>
> I tu moja prośba. Czy moglibyście poratować mnie jakimś
przepisem na to
> ciepłe? Odpada boef strogonof i zupa gulaszowa kuronia.
Chodzi mi o coś
> dobrego z mięskiem, co można zjeść na stojąco widelcem (a
nie dwojgiem
> sztućców).
> podczytująca grupę Kasia
>
>
Cześć! Przesyłąm Ci przepis na moją osobistą specjalność
LECZO
? 0,5 kg boczku wędzonego
? 0,5 kiełbasy
? 1,5 kg pomidorów
? 1 kg różnokolorowej papryki
? 1÷2 ostre papryczki (opcjonalnie)
? 2÷3 duże cebule
? 4 łyżki mielonej słodkiej papryki
? 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
? sól, pieprz, ziele ang., jałowiec, liść laurowy
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Na wytopiony tłuszcz
dodać po-krojoną w kostkę cebulę, smażyć na złoty kolor.
Dodać kiełbasę, podsma-żyć. Dodać przyprawy, zamieszać.
Dodać obrane ze skóry i pokrojone w ? pomidory i pokrojoną w
kostkę paprykę. Dusić ok. 30 min. Podawać ze świeżym
chlebem.
smacznego i najlepsze życzenia dla córeczki
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
|