Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia debiucik Re: debiucik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: debiucik

« poprzedni post
Data: 2001-07-06 16:25:47
Temat: Re: debiucik
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki


> OKI, oto skład z torebki: czosnek, mąka kukurydziana, sól, sos sojowy, papaina,
> czarny pieprz, chili, brązowy cukier, kolendra, kminek, pietruszka i limonki.
> Niestety ani słowa o potrzebnej ilości.
>
> asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)

dokładnej receptury twojego sosu z paczki oczywiście nie posiadam, ale
mogę podać parę recept różnych sosów. Normalnie receptury są podawane
tak, że składnik dominujący jest przed innymi. Wygląda, że najwięcej
jest czosnku, a najmniej limonek.

np. czerwony sos chile:
2-4 chillies (nie piszą jaka rasa)
3-5 pomidorów bez skórki i pestek, podgrillowanych
1 cebula
0.1l rosołu (wywaru) z kury.

zielony sos:
jak wyżej, ale zielone pomidory zamiast czerwonych i 2 * więcej

a tu masz receptę w nowopolskim:



1/2 c Vegetable oil
1/2 c Lime juice
1 c Tequila
1/4 c Tomato paste
2 Garlic cloves; minced
1 Whole jalapeno pepper
1/2 ts Salt
1/2 ts Chili powder
1/2 ts Cumin
1 1/2 lb Chicken breast*
10 Flour tortillas for fajitas
3 tb Vegetable oil
1 Large bell pepper; cut into
1 Large onion; cut into strips
1 Large tomato;cut into chunks
*Boneless, skinless breast, cut into
strips; or skirt steak.

In a glass bowl or baking dish, combine
1/2 cup oil, lime juice, tequila,
tomato paste, garlic, jalapeno, salt,
chili powder, and cumin. Blend well.
Add chicken, cover, and marinate in
refrigerator at least 6 hours or
overnight. Wrap tortillas in aluminum
foil. Bake 15 minutes while
preparing fajitas. Remove chicken from
marinade. In a large, heavy skillet
over medium-high heat, heat 3 Tbl oil.
Add chicken and cook, stirring
constantly, 5 to 7 minutes or until
chicken is done. Add bell pepper and
onion and cook 3 minutes more along
with tomatoes, just until vegetables
are crisp-tender. Serve with
tortillas, guacamole, sour cream, salsa, and
grated cheese.


aha, jak dajesz papaję zamiast papainy (to jakiś zastępczy proch), to
uważaj, by ci papaja mięsa nie zażarła.
Zawiera ona enzymy podobne do trawiennych ;-))

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.07 Waldemar Krzok
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6