Data: 2001-07-06 16:29:32
Temat: Re: debiucik
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
a...@t...pl wrote:
>
> > ...moj wlasnie na tej liscie i od razu pytanie:
> >
> > Jakis czas temu zrobilem sobie fajite (z paczki - taki samograj gdzie jest
> > wszystko) - przyprawa do fajity, salsa i tortille. Niestety gdzies to
> > umknelo ze sklepow a ja umiem zrobic salse i nawet tortille, ale za cholere
> > nie moge dobrac odpowiednich skladnikow do przyprawy (dla wtajemniczonych -
> > to ten proszek z torebki).
> >
> > Help me Obi-Wan Kenobi - you're the only hope!!!
>
> OKI, oto skład z torebki: czosnek, mąka kukurydziana, sól, sos sojowy, papaina,
> czarny pieprz, chili, brązowy cukier, kolendra, kminek, pietruszka i limonki.
> Niestety ani słowa o potrzebnej ilości.
>
dokładka:
1 C Red wine vinegar
0.5 C Tequila
1/3 C Canola oil
1/3 C Fresh lime juice
4 Large garlic cloves, crushed
3 T Brown sugar
3 Fresh jalapeńos, stems and seeds removed, minced
1 T Minced fresh cilantro
1 T Worcestershire sauce
1 to 2 t Ground cumin
1 t Dried oregano leaves (preferably Mexican oregano)
1 t Lemon pepper
1 t Freshly ground black pepper
Salt to taste
Directions:
Combine all ingredients and mix well. Pour marinade over meat in
shallow glass, plastic or other
non-reactive container (a 1-gallon plastic zip-top bag works
well). Refrigerate overnight or up to
24 hours.
aha, C to cup, coś koło 130ml, o ile mnie sclerosis nie myli. T to łyżka
stołowa, a t to nie tona tylko łyżeczka ;-)
Waldek
|