Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia debiucik Re: debiucik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: debiucik

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!newsfeeds.belnet.be
!news.belnet.be!newsfeed00.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com!t-online.d
e!news.t-online.com!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: debiucik
Date: Fri, 06 Jul 2001 18:29:32 +0200
Organization: T-Online
Lines: 47
Message-ID: <3...@t...de>
References: <9hvbrm$6pj$1@news.tpi.pl> <1...@n...onet.pl>
Reply-To: w...@z...fu-berlin.de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 994436929 07 21334 NwJfS-1VSXa2fe 010706 16:28:49
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
X-Mailer: Mozilla 4.76 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:57876
Ukryj nagłówki



a...@t...pl wrote:
>
> > ...moj wlasnie na tej liscie i od razu pytanie:
> >
> > Jakis czas temu zrobilem sobie fajite (z paczki - taki samograj gdzie jest
> > wszystko) - przyprawa do fajity, salsa i tortille. Niestety gdzies to
> > umknelo ze sklepow a ja umiem zrobic salse i nawet tortille, ale za cholere
> > nie moge dobrac odpowiednich skladnikow do przyprawy (dla wtajemniczonych -
> > to ten proszek z torebki).
> >
> > Help me Obi-Wan Kenobi - you're the only hope!!!
>
> OKI, oto skład z torebki: czosnek, mąka kukurydziana, sól, sos sojowy, papaina,
> czarny pieprz, chili, brązowy cukier, kolendra, kminek, pietruszka i limonki.
> Niestety ani słowa o potrzebnej ilości.
>

dokładka:
1 C Red wine vinegar
0.5 C Tequila
1/3 C Canola oil
1/3 C Fresh lime juice
4 Large garlic cloves, crushed
3 T Brown sugar
3 Fresh jalapeńos, stems and seeds removed, minced
1 T Minced fresh cilantro
1 T Worcestershire sauce
1 to 2 t Ground cumin
1 t Dried oregano leaves (preferably Mexican oregano)
1 t Lemon pepper
1 t Freshly ground black pepper
Salt to taste

Directions:

Combine all ingredients and mix well. Pour marinade over meat in
shallow glass, plastic or other
non-reactive container (a 1-gallon plastic zip-top bag works
well). Refrigerate overnight or up to
24 hours.

aha, C to cup, coś koło 130ml, o ile mnie sclerosis nie myli. T to łyżka
stołowa, a t to nie tona tylko łyżeczka ;-)

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6