Data: 2002-03-22 07:35:10
Temat: Re: dereniowka
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:08ad01c1d10e$1965e4e0$b28b573e@barbaraij3ogr4..
.
> From: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
> > Nadzieja ze kiedys sprobujesz wlasnej nalewki. Zapytaj w szkolce przy
> > Ogrodzie Botanicznym. Kiedys mieli deren jadalny.
> > /.../.
>
> Mam nadzieje, ze masz na mysli Wroclaw?
>
Dokladnie.
>
>
> Podobnie zmarnowano nasze piwo - w imie standardow europejskich :(((
> tez sprowadza sie paskudny koncentrat, a w dodatku mocniejsze piwa
> wzmacniane sa ordynarnie spirytusem.
> A nasze poletka chmielowe leza odlogiem...
>
Slyszalem, ze najwiekszym producentem koncentratu chmielowego jest poznanski
Lech. Ja jestem w tej szczesliwej sytuacji, ze mieszkam w kraju gdzie piwo i
wszystko z tym zwiazane jest swiete. Cos w tym musi byc. Moj kuzyn nie pije
polskiego piwa, gdyz zawsze ma po tym bole watroby i inne dolegliwosci.
Myslalem, ze przesadza i naciaga mnie na niemieckie. Ale jego zona to
potwierdzila. On sam pije niewiele piwa i tylko jesli jest w Niemczech lub
ja mu przywioze.
> > >
> > Szkoda, ze Twoj prof. nie podzieli sie wiedza.
> >
>
> Niestety, nie zdawalam sobie sprawy z jego wieku. Wygladal krzepko i
mlodo.
> Umarl niespodziewanie.
> Ale receptur nie chcial zdradzac.
>
> 'Taki jeden', ktory robil orzechowke, tez juz niestety nie zyje.
>
> a poza wszystki to czasy zmienily sie bardzo, i na uczelniach bardzo wiele
> sie zmienilo. Ludzie teraz na siebie wilkiem patrza.
> A na tej uczelni przez wiele lat panowala wyjatkowa tolerancja pod kazdym
> wzgledem. Mam dosc dlugie spectrum: 1967 - 1990, choc pracowalam tam
krotko.
> barbara
>
Cale szczescie mam, mamy fachowca w tej dziedzinie: ma na mysli podczaszego
Slawomira Zygmunta Nalewke herbu Szkliwo. Wilkiem na nas nie popatrzy bo
daleko a przepisami chetnie sie podzieli.
Irek
|