Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia deser- plizzzz Re: deser- plizzzz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: deser- plizzzz

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgat
e.onet.pl!newsgate.pl
From: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: deser- plizzzz
Date: 28 Jan 2002 11:06:48 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 32
Message-ID: <000701c1a7e3$a3c695c0$e007fea9@hppcvnmvhhid>
References: <a31ib7$kei$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1012212408 12393 192.168.240.245 (28 Jan 2002 10:06:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Jan 2002 10:06:48 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk250.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.250]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id g0SAPJl06541 for
<p...@n...pl>; Mon, 28 Jan 2002 11:25:19 +0100
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk250.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.250]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id g0SAPJl06541 for
<p...@n...pl>; Mon, 28 Jan 2002 11:25:19 +0100
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk250.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.250]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id g0SAPJl06541 for
<p...@n...pl>; Mon, 28 Jan 2002 11:25:19 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93734
Ukryj nagłówki

From: Eva <e...@w...pl>

> Wkrótce moja córka obchodzi urodziny -8. Jestem w trakcie przygotowywania
> meni ale....no właśnie mam problem potrzebny mi jakiś deser. Nie ciasto,
> albo galaretka z owocami ale może przepis na jakaś pianka , albo
krem...Coś
> co mogła bym podać w pucharkach lub uformowane na talerzykach.

Juz kiedys podawalm - bardzo smaczny i efektowny deser z jogurtu i
truskawek - o tej porze mrozonych:

0,5 kg truskawek
0,5 l jogurtu naturalnego
4 lyzki zelatyny
pol fiolki aromatu migdalowego
cukier do smaku - 4 - 5 lyzek

Truskawki zmiksowac, poslodzic. 2 lyzki zelatyny rozpuscic w goracej wodzie,
ostudzic, wymieszac z truskawkami. Mase wlac do keksowki (takiej dluzszej,
ok. 30 cm.), wsawic w chlodne miejsce pod jeden z dluzszych bokow
podkladajac np. noz (tak, zeby masa zastygla po skosie). Pozostala zelatyne
rozpuscic, ostudzic, wymieszac z oslodzonym i pomigdalowanym do smaku
jogurtem - nie powinien byc prosto z logowki, bo sie porobia zelatynowe
grudki. Wylac na zastygniete reuskawki, ustawic plasko, chlodzic ok. 2
godzin. Kroic w plasterki, mozna polac sosem czekoladowym, ale i bez tego
jest pyszne.

K. Kot

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.01 Eva
28.01 iza
28.01 FreeMen
30.01 iza
30.01 Gusiak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6