Data: 2004-04-26 16:01:36
Temat: Re: dlaczego ?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory wrote:
> Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
> news:c6iuct$a3q$1@achot.icm.edu.pl...
> > jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
> > mnie tajemnica
> > przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
> > do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
> >
> dla pieknego koloru rosolku
>
> A mnie sie kiedys zapytal kolega syna dlaczego usmazone nalesniki klade na
> plaski talerz odwrócony dnem do góry to jedyna odpowiedz jaka mi podówczas
> przyszla do glowy byla : a bo moja mam tak robila.
> Pozdrówka - Agnieszka
Hej, moja Mama tez tak robila i ja tez tak robie. Powod: nalesniki kladzione
na plasko przylepiaja sie do powierzchni, na ktorej sie je kladzie.
MB
|