Data: 2003-07-01 20:18:18
Temat: Re: dlaczego ziemniak w faworkach?
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ziemniak sprawia że tłuszcz nie pieni się i nie kipi
Agus
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bdsfiq$i5u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Właśnie przepisywałam przepisy i znalazłam taki na faworki. Bardzo je
lubię
> (zwłaszcza, jak zrobię je sama), ale jedno mnie zastanawia. Na dobrą
sprawę
> zawsze mnie to zastanawiało, ale jakoś nie miałam do tej pory kogo
zapytać:
>
> Dlaczego w trakcie smażenia faworków w środku powinien być kawałek
surowego
> ziemniaka? (Tzn. surowy, póki się nie usmaży ;) No oczywiście należy go
> ciągle wymieniać, by nie była tam bryłka spalonego czegoś...
>
> Wiem, że ziemniaka stosuje się do ustalenia temperatury oleju / smalcu.
Ale
> dlaczego ma być w trakcie całego smażenia?
>
> Czy ktos zna rozwiązanie tego problemu?
>
> :)
>
> Pozdrawiam
>
> Sasannka
>
>
|