Data: 2004-07-19 07:47:06
Temat: Re: do Aretki - przerzucam cie tutaj
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > > >
> > > Ja robię tak. Owoców nie puszczam przez sokownik, tylko miażdżę. Do 1,5
kg
> > > owoców daję 1 szk. wody. Gotuję 5 minut. Odciskam sok. Mierzę (ważę), by
> > > wiedzieć ile cukru dołożyć. Na 1,5 kg czerownych porzeczek daję 75-80 dag
> > cukru.
> > > >
> --
> >
> > Kalinko! Bij mnie. Mam nadzieję, że jeszcze nie robisz ! Stosunek soku
> > porzeczkowego do cukru jest jak 2:1.
> > Napisałam owoców a winno być SOKU. Przeprasssszam. Areta
> >
> >
>
> Czyli jak - wysisnac sok z 1.5 kg porzeczek, zagotowac ze szklanka wody i
potem
> dac 80 deko cukru??? Czy moze najpierw owoce zagotowac z woda, nastepnie
> odcisnac, zmierzyc i dodac cukru w proporcji 2:1. Ale z tym cukrem juz nie
> gotowac???
>
> Galaretki jeszcze nie zaczelam robic bo porzeczki jeszcze mi nie dojrzaly:)
>
> pozdrawiam
> Kalina
>
>
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|