Data: 2008-09-24 09:43:43
Temat: Re: do tych, co parują
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gb0tv7$r6m$1@achot.icm.edu.pl...
> czy w parowarze da się dusić? (w sensie - z dodatkiem tłuszczu) - innymi
> słowy chodzi o potrawy w sosie
Nie mam parowaru, ale zwykły garnek do gotowania na parze. Całkiem nowy i na
razie eksperymentuję. Wczorajszy eksperyment: trochę oleju wlałam do miski,
dodałam do niego soli, curry i granulowanego czosnku, dobrze utarzałam w tym
2 udka kurczęce i na noc do lodówki. O poranku wstawiłam na ogień i kiedy
się trochę poparowało dodałam dwie marchewki pokrojone w talarki. Jak już
wszystko było miekkie, do wody, która była pod spodem, a do której sporo
smaku z udek ściekło, dodałam mąki rozrobionej z masłem, zagotowałam - i był
sos. Podałam to z ryżem, było naprawdę niezłe.
Pozdrawiam - Agnieszka.
|