Data: 2010-05-04 14:06:24
Temat: Re: do użytkowników parowara
Od: Mark <t...@a...w.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 2 May 2010 12:11:37 +0200, Piotr napisał(a):
> Powidzcie na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Na moc.
Na sposob wykonania pojemnikow - pierwszy arowar mialem z pojemnikami a
odpinanym dniem, mialo to niby ulatwiac mycie. W efekcie dosc szybko
polamaly sie zastrzaski mocujace dno. Teraz mam zelmera ze stalym dnem,
wcale nie myje sietrudniej, za to stabilniejsze.
> Ile czasu gotuje się ziemniaki?
Od 30 do 50 minut, zalezy jakie i zalezy ile. Ilosc ma znaczenie - wiecej =
dluzej (na ogol), i rodzaj ziemniaka takze - sa takie co po 30 minutach
mieciutkie, a mialem i takie co po 45 twarde jak cholera.
> Ile czasu gotuje sie warzywa?
j/w, zalezy jakie i ile.
Np surowy brokul gotuje sie szybciej niz mrozony ( zalezy tez jak wolisz,
bardzo miekkie czy pol twarde. Z kolei np fasolka szparagowa mrozona gotuje
sie szybko, a swieza dluugo.
Ja na ogol - nastawiam na dol ziemniaki, na gore warzywa, wlaczam na 40
minut i mam wszystko miekie.
> Jak się myje, chodzi mi o dostęp do cześci?
Zalezy od producenta. W moim zelmerze - problem jest tylko z pojemnikiem na
wode, bo jest nieodczepialny a plukac trzeba:) pojemniki na warzywa, i
zbiornik na skapujaca wode po prostu sie odczepia i myje.
> Ogólne informacje, wskazówki
Ja zrobilem tak - kupilem sobie najpierw najprostsza mante za 60 zl..zeby
sie przekonac czy po paru gotowaniach parowar nie pojdzie na polke :) Ale
jak sie przekonalem ze to fajna sprawa, kupilem juz cos sensowniejszego.
Jak dla mnie to swietna sprawa - wrzucam jednoczesnie ziemniaki, warzywa,
czasem mieso tez, wlaczam i sie "samo robi". Dla takiej wygodnej osoby jak
ja to idealne.. zwlaszczaze banalanie proste w obsludze.
Choc uprzedzam - moim zdaniem nadaje sie dla jednej, dwoch osob. Wiekszy
posilek nie ma sensu
--
Mark
|