Data: 2005-04-13 20:20:04
Temat: Re: dobra kruszonka
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pięknego dnia, a był(a) to środa, 13 kwietnia 2005 15:13 użytkownik
Aga, sącząc kawkę, wyklepał:
> Jak zrobic dobra kruszonke do ciasta drozdzowego? Nigdy tego nie
> robilam, ale maz zamowil ciasto drozdzowe z kruszonka (takie jak u mamy
> heh, wiec musze sie starac ;) ). Drozdzowe umiem, tylko ta kruszonka?
> Kiedy ja sypac - na poczatku, pod koniec pieczenia?
Ja posypuję ciasto przed włożeniem do piekarnika. Proporcje ustalam mniej
więcej takie: tyle samo tłuszczu (masło lub margaryna), mąki i cukru.
Rozcieram składniki w rękach, aż się połączą. Jeśli za bardzo się lepią (są
za duże kawały), dodaję odrobinę mąki i tak aż do momentu, kiedy kruszonka
osiągnie zadowalające stadium.
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|