Data: 2004-12-09 12:40:10
Temat: Re: dobra recepta na domowy smalec i domową galaretę z nożek
Od: "harpia" <h...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ale na smalec pieczony a nie wysmażany to byl przepis, tam gdzie smalec
> domowy to troll grasujący i w rezultacie na smaluszek nic nie ma, szkoda
hmm, wczoraj robiłam bigos, rodzinka lubi bardziej mięsny, z surowym boczkiem.
Dostałam taki bardziej tłusty i podczas przypiekania do bigosu dłużej go
potrzymałam, wytopiło się ponad pół litra smalcu a którym potem przysmażałam
łopatke i wędlinke.
U nas w domu raczej nie jedzą smalczyku, używam takich rzeczy tylko zamiast
margaryny do pieczenia, bardzo lubie smalec drobiowy, fajnie sie na nim piecze
i nie przypala się ;)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|