Data: 2006-07-22 20:49:39
Temat: Re: dosalać, czy nie?
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"nagrywający" <n...@o...pl> wrote in message
news:e9ss1g$di8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ogórki (takie na szybko do zjedzenia) mają juz trzeci dzień od momentu
> zakiszenia i są jakby za mało wyraziste? Dosalać zalewę, czy tego sie nie
> robi?
Nie wiem czy dosalać.
Ale małosolne na mój smak dochodzą (jak dotrwają) trochę dłużej niż 3 dni.
Ale nurtują mnie też inne pytania:
- Czy ilość soli w ogóle wpływa na smak małosolnych ? To będzie wiadomo już za
kilka dni :-)
- Czemu zawdzieczają małosolne swój smak - tylko soli (i przyprawom) czy też
jednak początkom fermentacji ?
TomekD
|