Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl
!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Nell" <n...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: drożdżowe za twarde - relacja finalna
Date: Sun, 16 Nov 2003 19:49:20 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <bp8gsg$omf$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bp5ktf$50b$1@nemesis.news.tpi.pl> <bp68tb$ri$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bp6ae2$gpg$1@nemesis.news.tpi.pl> <bp7ko7$or2$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.116.48.162
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1069008594 25295 195.116.48.162 (16 Nov 2003 18:49:54
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 16 Nov 2003 18:49:54 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4927.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4927.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:179538
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Olik" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bp7ko7$or2$1@news.onet.pl...
>
> Nie przejmuj się!
> Raz chowałam przed gośćmi drożdżówkę, bo mi nie wyszła. Goście (wścibscy)
> znaleźli ją i zjedli ze smakiem, a ciotka twierdziła, że jak jej taka
> wyjdzie, jak ta moja, to się cieszy, że na reszcie się jej udało dobrą
> zrobić ;-)
>
> Sama chętnie bym zjadła tą przekładaną konfiturą. Mniam!
> Olik
No więc już po ;))
I wyszły obie :D tzn tak jak mówiłam, do ochów i achów to może daleko, ale
były naprawdę smaczne i zdecydowanie o 200% miększe niż poprzednie, a
jeszcze jedną (tą nieprzekładaną) polałam sosem malinowym. Miodzio. I
generalnie mi tam smakowały ;)) Szczerze powiedziawszy spodziewałam się
większych różnic w smaku, a one o dziwo były prawie takie same. No, prawie,
chyba ociupinkę lepsza jednak ta z jajem bez tłuszczu, bo w tej drugiej czuć
było nutkę drożdży.
Jeszcze raz dzięki za rady i pozdr
Nell
ps Co do kwestii goście-moje_wypieki to fajnie w sumie jest, jak nie trafię
tak w 100% w gusta karmionych (moja rodzinka np lubi torty i żeby było
kremowo i owocowo, a ja wolę ciasta zbite, konkretne w konsystencji i raczej
typ orzechowo-waniliowo-piernikowych) to wtedy zostaje więcej dla mnie, bo
mi tam zawsze pasuje, co sama upiekę ;))
N.
|