Data: 2003-11-16 10:15:39
Temat: Re: drożdżowe za twarde - rezultaty wstępne
Od: "Olik" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bp6ae2$gpg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Korzystając z rad zaryzykowałam już po raz enty i upiekłam właśnie dwa
> "drożdżowe" - jedno z 2 łyżkami oliwy zamiast jaj (wyglądało na suche po
> wyrośnięciu, więc przełożyłam konfiturą rozbełtaną z jogurtem naturalnym i
> zwinęłam w roladę), drugie z kolei z 1 żółtkiem, za to bez tłuszczu
> (upiekłam w formie na babkę i polałam lukrem). Degustacja jutro (imieniny
> chorego :))), mam nadzieję że choć jedno będzie zjadliwe :)
Nie przejmuj się!
Raz chowałam przed gośćmi drożdżówkę, bo mi nie wyszła. Goście (wścibscy)
znaleźli ją i zjedli ze smakiem, a ciotka twierdziła, że jak jej taka
wyjdzie, jak ta moja, to się cieszy, że na reszcie się jej udało dobrą
zrobić ;-)
Sama chętnie bym zjadła tą przekładaną konfiturą. Mniam!
Olik
|