Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!news.internetia.pl!isdnet!grolier
!easynet-fr!tengri.easynet.fr!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <t...@4...com> <9mp0do$dj8$1@neon.noos.net>
<4...@4...com> <9mqn7a$g24$1@neon.noos.net>
<u...@4...com> <9mr5ro$5vk$1@neon.noos.net>
Subject: Re: dwa pytania
Lines: 46
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <L_qm7.834$mg1.24293@tengri.easynet.fr>
Date: Sat, 8 Sep 2001 17:50:24 +0200
NNTP-Posting-Host: 212.198.40.114
X-Complaints-To: a...@e...fr
X-Trace: tengri.easynet.fr 999963691 212.198.40.114 (Sat, 08 Sep 2001 17:41:31 MET
DST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 08 Sep 2001 17:41:31 MET DST
Organization: [Posted via] Easynet France
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67044
Ukryj nagłówki
Czesc.
Wlasnie wrocilam z tego sklepu (co w Cy Tacie ponizej).
Nie mieli tego modelu, o ktorym piszesz, ale przysiegli mi, ze wiedza o co
chodzi, i ze ta patelnia sluzy do smazania bez tluszczu, a w szczegolnosci
befsztykow !
A czy jestes pewna, ze ta patelnie wystarczajaco rozgrzalas ? Bo mi sie
wydaje fizycznie niemozliwe : do bardzo, bardzo rozgrzanego metalu mieso
posmarowane olejem nie moze normalnie sie przykleic !
Z drugiej strany, jezeli tego modelu w TYM sklepie nie mieli, to moze
dlatego ze juz nikt nie chce jej kupowac...
Pozdrawiam
Ewa
--
Niesz !
Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> a écrit dans le message :
9mr5ro$5vk$...@n...noos.net...
ciach
> PS. Jest w Paryzu, w okolicy Les Halles, taki ogromny sklep ze sprzetem
dla
> restauratorow w ktorym widzalam juz rodzaje garnkow o ktorych nie snilo
sie
> filozofom. Jak bede w okolicy, to tam zajrze : jezeli tam sie niczego nie
> dowiem, to chyba znaczy, ze hipoteza Nr 2 jest najbardziej
prawdopodobna...
>
> --
> Niesz !
> > patelnia nie jest żeliwna - chyba 0- tu ujawnia się moje lamerstwo
> > kuchenne - jest metalowa (stalowa) i błyszcząca (znaczy błyszcząca
> > póki się po raz kolejny nei przypali
> > srednica około 30 cm, środek ma pokryty małymi wklęsłymi kwadracikami
> > (tak mniej więcej 3/4 średnicy) a do koła tego są również wypukłości w
> > kształcie wąskich łezek ułożone promieniście
> > jest dość wysoka - 4 cm, ma grube dno - jedyn rzecz, która się w niej
> > nie przykleja to spaghetti bolognese - ale dopiero po dodaniu
> > pomidorów - i mięso i cebula się przyklejają
> > szału można dostać
> >
> > a propos Twojego ostatniego postu - bewsztyki smażone tą właśnie
> > metodą też się przyklejają :(
|