Data: 2001-09-08 15:50:24
Temat: Re: dwa pytania
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc.
Wlasnie wrocilam z tego sklepu (co w Cy Tacie ponizej).
Nie mieli tego modelu, o ktorym piszesz, ale przysiegli mi, ze wiedza o co
chodzi, i ze ta patelnia sluzy do smazania bez tluszczu, a w szczegolnosci
befsztykow !
A czy jestes pewna, ze ta patelnie wystarczajaco rozgrzalas ? Bo mi sie
wydaje fizycznie niemozliwe : do bardzo, bardzo rozgrzanego metalu mieso
posmarowane olejem nie moze normalnie sie przykleic !
Z drugiej strany, jezeli tego modelu w TYM sklepie nie mieli, to moze
dlatego ze juz nikt nie chce jej kupowac...
Pozdrawiam
Ewa
--
Niesz !
Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> a écrit dans le message :
9mr5ro$5vk$...@n...noos.net...
ciach
> PS. Jest w Paryzu, w okolicy Les Halles, taki ogromny sklep ze sprzetem
dla
> restauratorow w ktorym widzalam juz rodzaje garnkow o ktorych nie snilo
sie
> filozofom. Jak bede w okolicy, to tam zajrze : jezeli tam sie niczego nie
> dowiem, to chyba znaczy, ze hipoteza Nr 2 jest najbardziej
prawdopodobna...
>
> --
> Niesz !
> > patelnia nie jest żeliwna - chyba 0- tu ujawnia się moje lamerstwo
> > kuchenne - jest metalowa (stalowa) i błyszcząca (znaczy błyszcząca
> > póki się po raz kolejny nei przypali
> > srednica około 30 cm, środek ma pokryty małymi wklęsłymi kwadracikami
> > (tak mniej więcej 3/4 średnicy) a do koła tego są również wypukłości w
> > kształcie wąskich łezek ułożone promieniście
> > jest dość wysoka - 4 cm, ma grube dno - jedyn rzecz, która się w niej
> > nie przykleja to spaghetti bolognese - ale dopiero po dodaniu
> > pomidorów - i mięso i cebula się przyklejają
> > szału można dostać
> >
> > a propos Twojego ostatniego postu - bewsztyki smażone tą właśnie
> > metodą też się przyklejają :(
|