Data: 2001-10-24 13:25:25
Temat: Re: dyniowa zupa cytrynowa
Od: "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czy do takiej zupy da rade na drugie jeakies miesko?
Aga
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9r6agi$ckf$1@news.tpi.pl...
> Myślałam, myślałam, myślałam ( a jak fryzura zaczęła dymić to przestałam)
co
> zrobic z dyni no i zrobiłam zupę jak w tytule ;-)
> Dynię pokrojoną na kawałki poddusiłam do miękkości z malutka ilością wody,
3
> zółtka z 3 łyżeczkami cukru trochę poucierałam, dolałam 1/2 litra mleka i
> ogrzewałam, zeby zgestniało ale nie zagotowało się, bo byłby serek.
> Wyszorowaną solidnie i sparzoną cytrynę pozbawiłam skórki za pomocą tarki,
> otarta skórkę dodałam do dyni a dynię do masy mleczno-zółtkowej, sypnęłam
> garsć rodzynek i było gotowe.
> Do tego łycha makaronu całkiem, całkiem zupka ;-)
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
>
>
|