Data: 2002-06-19 10:07:46
Temat: Re: dzem jagodowy
Od: "Izabela Koriat-Zumis" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:aep92s$khp$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "RaBBiT" <r...@d...pl> napisał w wiadomości
> news:aeo994$st9$1@news.tpi.pl...
> > Kupilem duuzzoo jagod i chcialem zrobic z tego dzem,
> > macie jakies sprawdzone przepisy,
> > myslalem zeby zrobic tak jak z truskawek, ale boje sie ze nie bedzie
> > wystarczajaco slodki...
>
>
> Moja tesciowa, jak nazbiera duzo jagod, wsypuje je do sloikow, zasypuje
> cukrem i pasteryzuje. Takie jagody sluza zima do zupy jagodowej, pierogow
z
> jagodami, do placka drozdzowego, na chlebek jako dzem(tylko wtedy bez
soku -
> sok np. do herbaty)
>
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
>
cześć
ja robiłam w ubiegłym roku konfiturę z jagód wg przepisu na odwrocie żelfixa
2:1. wyszły pyszne.
polecam
iza K-Z
|