Data: 2006-10-19 16:59:41
Temat: Re: dżem z pigwy
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jantarek napisał:
> Dostałem od znajomych dżem z pigwy. Jest ciemno brązowy i prawdę mówiąc
> wygląda jak kupka. Zawsze mi się wydawało, że dżem z pigwy jest jasno
> brązowy. Może macie doświadczenia ze smażeniem pigwy
Nie wiem, jaka jest technologia robienia takiego dżemu. Ale właśnie
kroję pigwę do herbaty i zauważyłam, że szybko się utlenia i
brązowieje jak nie doda się szybko cukru.
Umytą pigwę kroję na cieńkie plasterki, a potem na kawałki i
szybko zasypuję cukrem (na oko).
Jak się zmaceruje, to jest świetna do herbatki:)
Niebo w gębie, gęba w niebie:))
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|