Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newspeer1-gui.server.ntli.net!ntli.ne
t!sn-xit-02!sn-xit-06!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ehh
Date: Tue, 08 Jul 2003 17:54:35 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <befmuc$1jr$1@atlantis.news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 32
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163613
Ukryj nagłówki
drakun wrote:
>
> dopra, dzis dokladniej przed chwila wziolem sie za jajecznice. dotychczas
> myslalem ze tego nie mozna spartolic. jak sie okazuje, nic nie jest w zyciu
> pewne. nie wyszla mi jajecznica. chcialem z pieczarkami i serem. wyszla
> brazowo-szara maz. nic nie bylo przypalone ani niedosmazone :(. nawet pies
> od tego ucieka. ta jajecznica bije na glowe moje nalesniki z cukrem pudrem
> zamiast maki (po prostu nie odroznilem jednego od drugiego).
> som jakies prostsze przepisy na cos na cieplo ??
A moze grzanki z chleba na patelni? Posmarowac chleb z obu sstron
maslem, podsmazyc na kazdej stronie az troche sie przyzloci i juz. Od
swieta mozna po przewroceniu posypac serem i poczekac, az sie roztopi,
dodatkowo szczypta kminku albo piprzu cayenne. Mozna chleb natrzec
czosnkiem, a dopiero potem maslem.
Albo zrob tost francuski - kawalki chleba czy bulki namoczyc w
rozbeltanym jajaku az beda mokre i nasaczone jak gabka, przelozyc na
patelnie z maslem na malym ogniu, przewrocic, gdy jajko sie zetnie na
bokach, przelozyc usmazone na talerz, polac jakims syropem lub dzemem,
lub posypac cukrem pudrem (sprobowac najpierw, zeby przypadkiem nie byla
to maka kartoflana, bo jak wspomniales, z rozroznianiem masz jeszcze
ciezko) i delektowac sie. W USA i Kanadzie tosty francuskie podaje sie z
syropem klonowym.
Pomysle jeszcze o prostych daniach i dam Ci znac, a narazie z glodu nie
zginiesz. Czy masz opiekacz? a zwykly piec?
Magdalena Bassett
|