Data: 2003-07-09 13:23:16
Temat: Re: ehh
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 08 Jul 2003 17:54:35 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>
>
>drakun wrote:
>>
>> dopra, dzis dokladniej przed chwila wziolem sie za jajecznice. dotychczas
>> myslalem ze tego nie mozna spartolic. jak sie okazuje, nic nie jest w zyciu
>> pewne. nie wyszla mi jajecznica. chcialem z pieczarkami i serem. wyszla
>> brazowo-szara maz. nic nie bylo przypalone ani niedosmazone :(. nawet pies
>> od tego ucieka. ta jajecznica bije na glowe moje nalesniki z cukrem pudrem
>> zamiast maki (po prostu nie odroznilem jednego od drugiego).
>> som jakies prostsze przepisy na cos na cieplo ??
>
>
>A moze grzanki z chleba na patelni? Posmarowac chleb z obu sstron
>maslem, podsmazyc na kazdej stronie az troche sie przyzloci i juz. Od
>swieta mozna po przewroceniu posypac serem i poczekac, az sie roztopi,
>dodatkowo szczypta kminku albo piprzu cayenne. Mozna chleb natrzec
>czosnkiem, a dopiero potem maslem.
>
>Magdalena Bassett
wariant tego, to dwa kawalki chleba, bulki z metra takiej,
posmarowac maslem, na to plasterki sera, szynki, pomidora, mozna
do tego cebuli, przykryc drugim kawalkiem chleba/bulki i smazyc
powoli na masle/oleju )nie za duzo, lepiej wrecz mozna posmarowac
po zewnetrznej strony te kromki tez). smazyc dosc powoli i
odwracac az sie a) zrumieni chleb, b) ser zacznie wyplywac
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
|