Data: 2002-04-19 13:37:01
Temat: Re: eksperyment mi nie wyszedl...
Od: "Qwax" <...@...q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> zalezy od sera..tu mozna odstac lekkiepieczywo, ktore ma po
> wierzchu ser i w sordku tez - dosc pomaranczowyczeddar, ktorego
> piegi widac w chlebie. nic nowego sienie dzieje w chlebie, jest
> zupelnienormalny...
Jest to wynik róznicy w procesie produkcji chleba. Jezeli chleb (z
serem) jest dobrze wyrobiony i DOBRZE WYROSNIETY to okruchy sera
otoczone sa "piana chlebowa" (babelkami dwutlenku wegla powleczonymi
ciastem)
i podczas wypieku sciete ciasto zapobiega rozplynieciu sie sera po
calym chlebie. Zupelnie inaczej jest w cienkim ciescie pizzowym lub
zle wyrobionym (i zle wyrosnietym) ciescie chlebowym. W takich
warunkach ser topi sie razem z podniesieniem sie temperatury zanim
zetnie sie ciasto chlebowe - efekt - w smaku nie wiem nie jadlem ale
brejowata glina to bys musi.
Pozdrawiam
Qwax
|