Data: 2004-08-30 20:50:40
Temat: Re: eksperyment z bakłażanem
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. napisał:
>
> Nie nie, popatrz tu :
> http://www.mediterraneanfoods-italy.com/products/ima
ges/latticini/ricotta.jpg
ale w tych stozkach IMO dalej jest miekki ser nie do kruszenia ale ja
sie moge nie znac ;)
>
>
>>tyle ze slodkiego mleka czy smietanki
>
>
>>ricotta [wym. rikotta] niezbędny we włoskiej kuchni, pop. zwł. w Rzymie,
>>nie solony, nietrwały wiejski twarożek owczy.
>
>
> Niekonicznie, moze byc rowniez z krowiego albo z koziego mleka.
>
to byla jakas definicja z internetu, a co do roznorodnosci zwierzate
dajaych mleko na ricotte w pelni sie zgadzam :)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|