Data: 2006-03-24 11:37:04
Temat: Re: ekspres ciśnieniowy- mleko
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Elżbieta wrote:
> Dnia Wed, 22 Mar 2006 06:02:27 +0000 (UTC), Jacek Y napisał(a):
>
>
>> To masz błędną instrukcję ;) Na serio - w mojej jest cos zupełnie przeciwnego
>> napisane - używać mleko jak najtłustsze.
>> To przecież logiczne, że jeśli mleko ma mało tłuszczu, to nie bedzie miało co
>> wiązać go w postaci piany. Zresztą widzisz to sama, że coś ci nie wychodzi (a
>> u mnie w moim Krupsie piana wychodzi super przy użyciu tłustego mleka).
>>
> Widzisz, pierwsza piana nie wyszła wtedy gdy właśnie dałam tłuste mleko, bo
> innego nie było. A dziś wyszła piękna z takiego 1,5 %. Bardziej stawiam
> chyba na to, że nie było już za świeże. Może w takim razie skoro Tobie
> wychodzi piana z tłustego, innym z tego o małej zawartości, to jednak ta
> zawartość tłuszczu nie ma znaczenia??
niby ma. Kiedyś w telewizorni było dokładnie wytłumaczone jakie mleko
najlepiej się pieni. No i zapodano, że między 1.5 a 3%. Ani za mało, ani
za dużo nie ma być.
Waldek
|