Data: 2002-11-13 12:34:19
Temat: Re: elementy kurczaka
Od: "SYLWIA" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a moze lepsze sa skrzydelka...kroisz je na czesci (trzecia czesc odrzucasz)
przyprawiasz(sol,pieprz bialy,chili,papryka slodka,ziola prowansalskie i
obowiazkowo czosnek) panierujesz (tylko jajko i bulka tarta)i smarzysz w
glebogim dobrze nagrzanym tluszczu -mam to sprawdzone..bardzo dobre zaruwno
gorace jak i zimne.a aby nie byly suche dobierz odpowiednia temperature
oleju..jesli bedzie za goracy spali a nie przypiecze i wysuszy...pozdrawiam
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3DD0DFC4.9476D10A@people.pl...
> Renya wrote:
>
> > Wymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na
imprezie:
> > małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim
tłuszczu,
> > jak frytki? Na blasze w piekarniku? Co zrobić, żeby te kawałki nie
zrobiły
> > się za twarde? Jak to przyprawić?
> > A może coś takiego już istnieje i jakoś się nazywa?
>
> Zrobiłam kiedys panierowane w bułce z przyprawami (curry)
> i smazone w glebokim oleju. Całkiem dobre wyszły i nie suche.
>
> Krycha
>
|