Data: 2005-01-09 14:24:36
Temat: Re: enchilada - znacie przepis?
Od: "Ruua" <TU.WPISZ.MÓJ.NICK@idea.WYTNIJ.net.TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w wiadomosci
news:crqvdk$kf0$04$1@news.t-online.com...
> Dobrze wyczuwasz :-)
> Salsa jaka zawsze robie: ok. 4 duze pomidory, pol do jednej zielonej
> papryki, 2 duze cebule (czerwona cebula daje lepszy efekt optyczny), 3-4
> zabki czosnku, posiekana nac pietruszki tak ze dwie garsci i garsc koledry
> (jesli jest to swieza ale i proszku jest ok), sol, tabasco wzgl. papryczka
> chilli swieza lub suszona, pol lyzeczki pieprzu cayenne, 3 lyzki oleju z
> oliwek, koncentrat pomidorowy (na oko, aby zagescic sprawe), ewentualnie
> szczypta cukru.
bardzo ci dziekuje za ten przepis. zastanawiam sie, skad w restauracji
meksykanskiej biora takie ladne, smaczne, czerwone pomidory, bo ja widuje
tylko te obrzydlistwa blade... czy ta salse da sie zrobic z pomidorow z
puszki?
a ta smietane musze poszperac w takim razie w archiwum, bo dla mnie smietana
w kuchni meskykanskiej to mistrzostwo swaita i tylko wtedy ja jadam, do
zadnej innej potrawy nie potrzebuje smietany:)
|