Data: 2005-02-11 15:11:18
Temat: Re: fajna panierka do ryby?
Od: "Qq" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "flashi" <f...@p...pl> napisał w wiadomości
news:cuifp5$pdv$1@polsl.gliwice.pl...
> rybe zamrozona przed panierowaniem mocze w zimnej wodzie (zeby powstala
taka
> mm warstweka rozmrozonej ryby) osuszam recznikami papierowymi...
> a ciasto tak jak pisali tutaj :) chociaz czasami lubie piwne zrobic ... a
> czasami startego zoltego sera dodaje do ciasta ...
ROk temu podał tu Waldi /chyba/ niezawodny sposób na panierkę do mrożonej
ryby, która mi zawsze wcześniej odpadała i psuła zabawę. MOże sam się
odezwie i poda, ale póki co, to ja z pamięci:
- najważniejsze to rzeczywiście pozbyć się warstewki lodu z ryby /glazury,
jak pisał Waldek/, w strumieniu wody/misce. Potem już standard: mąka, jajo,
panierka /ja mielę płatki kukur./.
- drugi ważny moment - zdaniem Waldka, a ja ślepo już za nim idę i nie
eksperymentuję - należy już spanierowaną rybę zostawić na powietrzu na 15-20
minut. Nie wiem po co /podobno panierka odpadnie jak się nie wystoi/, ale
tak robię i panierkami zachwycam rodzinę.
DZiękuję ci, Waldku. Jeśli to byłeś Ty. Jeśli kto inny - też dzięKuję.
Qq
|