Data: 2005-01-23 10:34:21
Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Barbara \(Basiek\)" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Wczoraj postanowiłam zrobić na obiad pierogi ruskie, a ponieważ zostalo
>> mi trochę ciasta musiałam wymyślić szybko czym je uzupełnić.
>
> Interesujący farsz ;-) Z takich farszów "na winie" to ja kiedyś nadziałam
> pierogi poszatkowaną szynką ze szczypiorkiem (też mi zostało trochę ciasta
> i brak pomysłu).
> A ostatnio robiłam zrobiłam takie: karkówka z cebulą podsmażona na
> patelni, puszka kiełków i ugotowana zielona soczewica - wszystko na końcu
> zmiksowane. Wyszły pyszne.
> Małgorzatka
Chyba wypróbuję. Brzmi smakowicie :-)
W środę robię pierogi z soczewicą, więc pewnie znowu będę miała problem ze
zbyt dużą ilością ciasta i znowu będę kombinować. Jak wymyślę jeszcze coś
ciekawego, dam znać :-)
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara.
|