Data: 2004-06-23 17:16:00
Temat: Re: fasolka, bulka tarta
Od: Boguslaw kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sabinka wrote:
> On Sat, 19 Jun 2004 13:25:45 +0200, "andy" <andyro @ poczta. onet. pl>
> wrote:
Jeszcze miks z olejem nie zaszkodzi moze, byleby
> nie bylo to jakies "maslo niskotluszczowe" - w tym jest woda i bulka
> wychodzi niedobra - na wodzie ciezko sie smazy ;)
>
Ano wlasnie, producenci masla sa coraz bardziej bezczelni. Podaja na
przyklad ze w srodku jest maslo o zawartosci tluszczu 72%. A czym jest
to pozostale 28%? Nie wydaje mi sie prawdopodobne, zeby dalo sie tam az
tyle wody wtloczyc. Albo maslo o zawartosci tluszczu 82%, ale zapomna
dopisac, ze w tych 82% polowa to tluszcz roslinny.
BK
|