Data: 2007-07-25 07:58:00
Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:6184490029$20070724222334@ewcia.kloups...
>
> Le mardi 24 juillet 2007 ŕ 21:42:07, dans
> <w...@n...gazeta.pl> vous écriviez :
>
>
>> Papryki dodaj do podsmażonej i podstudzonej kiełbasy i boczku z cebulą,
>> dopiero potem dodaj to do fasoli. Papryka puszcza kolor i smak w
>> tłuszczu.
>
> Widze ze ciagnie cie w strone twojej ukochanej kuchni wegierskiej :)
>
> ps. Ja coraz glebiej wierze za fasolka po bretonsku jest polskim
> autentycznym wcieleniem cassoulet'a. Naprawde i historycznie.
A co to jest, ten "cassoulett?"?
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|