Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!sopot.rmf.pl!orion.c
st.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
Message-ID: <3...@g...pl>
From: Marcin Szolajski <m...@g...pl>
Organization: GOMAN sp. z o.o.
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (Win95; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka szparagowa
References: <008c01bfe133$d6408ec0$290ca0d4@tea>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 50
Date: Thu, 29 Jun 2000 13:46:55 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.205.49.34
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 962286415 195.205.49.34 (Thu, 29 Jun 2000 15:46:55 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Jun 2000 15:46:55 MET DST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30306
Ukryj nagłówki
Dzięki za przepis
W weekend skorzystam
Pozdro
Marcin
Opowiem w Poniedziałek jakie było
Herbatka wrote:
>
> -----Original Message-----
> From: Jader <j...@p...com.pl>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 28 czerwca 2000 13:19
> Subject: fasolka szparagowa
>
> >Sezon w pelni. Kto zna jakies ciekawe przepisy poza polania tarta bulka z
> >maselkiem?
> >
> > Jader
> >
> A co powiesz na klops po genuensku ? Skladniki i przygotowanie bardzo
> proste, zeby nie powiedziec prostackie - ale wychodzi z tego takie puszyste,
> delikatne, smakowite cos.
> 40 dag fasolki szparagowej
> 30 dag ziemniakow
> 1 cebula
> 5 dag parmezanu (startego)
> 2 jajka
> 1 lyzeczka majeranku
> 2 zabki czosnku
> 8 lyzek oliwy z oliwek
> 3 dag bulki tartej
> sol
> Fasolke i ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie. Na patelni w lyzce oliwy i 6
> lyzkach wody dus przez 4 minuty posiekana cebule. Po uplywie tego czasu
> dodaj fasolke i gotuj razem mniej wiecej 2 minuty. Ziemniaki dokladnie
> rozgniec, przeloz do miseczki. Dodaj fasolke (pokrojona w kilkucentymetrowe
> kawalki), roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 lyzek oliwy, czosnek i
> majeranek. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszaj. Zaroodporne naczynie
> wysmaruj oliwa, obsyp tarta bulka i przeloz do niego przygotowana wczesniej
> mase. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie z
> klopsem na 20 minut. Szamamy na goraco :-)
> Herbatka
>
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|