Data: 2000-06-29 13:46:55
Temat: Re: fasolka szparagowa
Od: Marcin Szolajski <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzięki za przepis
W weekend skorzystam
Pozdro
Marcin
Opowiem w Poniedziałek jakie było
Herbatka wrote:
>
> -----Original Message-----
> From: Jader <j...@p...com.pl>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 28 czerwca 2000 13:19
> Subject: fasolka szparagowa
>
> >Sezon w pelni. Kto zna jakies ciekawe przepisy poza polania tarta bulka z
> >maselkiem?
> >
> > Jader
> >
> A co powiesz na klops po genuensku ? Skladniki i przygotowanie bardzo
> proste, zeby nie powiedziec prostackie - ale wychodzi z tego takie puszyste,
> delikatne, smakowite cos.
> 40 dag fasolki szparagowej
> 30 dag ziemniakow
> 1 cebula
> 5 dag parmezanu (startego)
> 2 jajka
> 1 lyzeczka majeranku
> 2 zabki czosnku
> 8 lyzek oliwy z oliwek
> 3 dag bulki tartej
> sol
> Fasolke i ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie. Na patelni w lyzce oliwy i 6
> lyzkach wody dus przez 4 minuty posiekana cebule. Po uplywie tego czasu
> dodaj fasolke i gotuj razem mniej wiecej 2 minuty. Ziemniaki dokladnie
> rozgniec, przeloz do miseczki. Dodaj fasolke (pokrojona w kilkucentymetrowe
> kawalki), roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 lyzek oliwy, czosnek i
> majeranek. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszaj. Zaroodporne naczynie
> wysmaruj oliwa, obsyp tarta bulka i przeloz do niego przygotowana wczesniej
> mase. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie z
> klopsem na 20 minut. Szamamy na goraco :-)
> Herbatka
>
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|