Data: 2001-09-03 14:01:08
Temat: Re: fasolka szparagowa z kartoflami.
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote:
>
>ooo a czemu ja nigdzie nie widze tego przepisu??
>Agata masz go gdzies na podoredziu?
>fasolka to jest to co fghfgh lubia najbardziej ;)
>
Pozwalam sobie przytoczyć przepis Magdy B. własnymi słowami:
40 dag fasolki szparagowej i 30 dag ziemniaków należy
podgotować w osolonej wodzie.
Na patelni w łyżce oliwy i 6 łyżkach wody poddusić przez 4
minuty posiekaną cebulkę. Następnie dodamy obgotowana (czyli nie za
miękka) fasolkę i pogotujemy razem około 2 minut.
Nasze kartofle gnieciemy i w misce mieszamy z fasolką, 2
roztrzepanymi jajami, 5dag parmezanu, 5 łyzkami oliwy, 3 zabkami
rozgniecionego czosnku i majerankiem. myślę że doprawiamy to
wszystko jakoś solą i pieprzem. Następnie przekładamy do
żaroodpornego wysmarowanego bułka tartą naczynia i pieczemy 3o minut w tem.
180 stopni C.
..mam tu napisane że mięso też można dodac.
agataW.
|