Data: 2011-03-15 00:42:12
Temat: Re: fasolka z szybkowaru?
Od: malgorzata <m...@p...onet.eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-03-09 13:03, Panslavista pisze:
> T?sknisz za mn? czy lubisz rze?bi?? Zmiana wody po moczeniu na ?wie??,
> zagotowanie i ponowna zmiana wody, tym razem na wrz?tek i w ilo?ci
> potrzebnej do potrawy oraz ugotowanie fasoli (lub innych str?czkowych) w
> szybkowarze pozwala na redukcj? sk?adnik?w niekorzystnych w potrawie jak i
> na skr?cenie czasu gotowania. Nie gotuj? fasoli poza szybkowarem.
>
Hmmm... Możesz mi łaskawie wytłumaczyć, co miałeś na myśli pisząc to:
"T?sknisz za mn? czy lubisz rze?bi??" ??? Bo, w tym wątku nie ma ani
mojej tęsknoty do Ciebie ani do rzeźby, jakiejkolwiek.
A, moczenie np. fasoli... I, potem podmianka wody... Zlituj się. Jeśli
nie nad sobą, to nad czytającymi tę grupę. Jakie ma ona wartości
mineralne i witaminowe, jeśli przez moczenie w wodzie je skutecznie
wyeliminujesz? A, jeśli chodzi o gotowanie w szybkowarze, poczytaj nieco
wyżej. Byle ze zrozumieniem.
M.
|