From: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@a...pl> <3...@n...vogel.pl>
<3...@a...pl>
Subject: Re: faszerowany baklazan-prosba o przepis
Date: Fri, 25 Jan 2002 16:47:57 +0100
Lines: 27
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
NNTP-Posting-Host: host-217-74.tele2.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: host-217-74.tele2.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1011973601 host-217-74.tele2.pl (25 Jan 2002 16:46:41 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93481
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "chomique" <c...@a...pl> napisal w wiadomosci
news:3C517B29.179B20AB@atom.pl...
>
>
> > > Tib
> > Na baklazany faszerowane jest masa przepisow ( ja akurat nie afszeruje
tylko
> > zapiekam z serem i pomidorami)
>
> Bardzo prosze o przepis:)
> I dziekuje wszystkim za pomoc:)
Ok masz na zapiekane: najprosciej to ( po zdjeciu skory i potrzymaniu
posolonego baklazana 30 minut i idcisnieciu) podsmazyc go w plastrach
podluznych, przelozyc do naczynia zaroodpornego, dac pomidory, duuuuzo sera
(moga byc rozne sery) i sporo zielonej pietruszki, po czym podlac szklanka
bulionu ( z kostki) i zapiec...
A trudniejszy nieco to:
plasterki baklazana obtoczyc w jajku i mace i podrumienic. Wlozyc do
naczynia zaro., posypac serem zoltym, znowu warstwa baklazanow i znowu
sera...Przygotowac sos: na oliwie uducis zabki czosnku z rozgniecionymi
pomidorami (z puszki najwygodniej) i bazylia. doprawic dodac cukru. Sosem
polac baklazany. Posypac znowu serem (duzo), zielona pietruszka, tymiankiem
i bazylia (troszke) i zapiec...
Kaska
|