Data: 2002-01-25 15:47:57
Temat: Re: faszerowany baklazan-prosba o przepis
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "chomique" <c...@a...pl> napisal w wiadomosci
news:3C517B29.179B20AB@atom.pl...
>
>
> > > Tib
> > Na baklazany faszerowane jest masa przepisow ( ja akurat nie afszeruje
tylko
> > zapiekam z serem i pomidorami)
>
> Bardzo prosze o przepis:)
> I dziekuje wszystkim za pomoc:)
Ok masz na zapiekane: najprosciej to ( po zdjeciu skory i potrzymaniu
posolonego baklazana 30 minut i idcisnieciu) podsmazyc go w plastrach
podluznych, przelozyc do naczynia zaroodpornego, dac pomidory, duuuuzo sera
(moga byc rozne sery) i sporo zielonej pietruszki, po czym podlac szklanka
bulionu ( z kostki) i zapiec...
A trudniejszy nieco to:
plasterki baklazana obtoczyc w jajku i mace i podrumienic. Wlozyc do
naczynia zaro., posypac serem zoltym, znowu warstwa baklazanow i znowu
sera...Przygotowac sos: na oliwie uducis zabki czosnku z rozgniecionymi
pomidorami (z puszki najwygodniej) i bazylia. doprawic dodac cukru. Sosem
polac baklazany. Posypac znowu serem (duzo), zielona pietruszka, tymiankiem
i bazylia (troszke) i zapiec...
Kaska
|