Data: 2007-02-15 08:52:07
Temat: Re: faworki
Od: "IDa" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
wiadomoćci news:12t6ihuarhheec0@corp.supernews.com...
> Faworki pieczone? to dla mnie nowosc. Czy ktos ma przepis? Trudno sobie
> wyobrazic, jak by wyszly bez smazenia,
wychodza i nawet niezle smakuja, choc to raczej "faworki", niz faworki :-)
Czeskie ciastka winne, przepis Rozarki z cincin.cc
25dkg mas¸a lub margaryny
28dkg mki tortowej
6 ¸yýek bia¸ego wina , koniecznie s¸odkiego
cukier puder do posypania
zagniećc ciasto i w¸oýy na ok. 15-20min do lodwki. ciasto wywa¸kowa dosy
cienko i rade¸kiem wykrawa faworki.
Pieczemy w temp. ok 180 C ciasteczka maj jasny kolorek i s bardzo kruche.
Nie rosna bardzo, wiec nie musza miec duzo miejsca wok¸ siebie.
Piecze siŤ ok 30 min , z termoobiegiem krcej ( trzeba sprawdza ). sypiemy
obficie cukrem pudrem .
Sprawdzone, Dobre, jesli nie lubisz bardzo s¸odkich ciastek.
pozdrowienia
IDa
|