Data: 2006-12-07 20:07:06
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Misia" <M...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
>
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
Smakowity ten twoj przepis :) powiedz czy rozbic troche tluczkiem filet czy
nie? kiedys smazylam i wyszly mi twarde, a jak rozbilam byly kruche i nie
trzeba bylo dlugo smazyc.
Zastanawiam sie czy schabowy tez bylby dobry? bo u mnie jeden nie lubi
kurczaka (jak mozna miec wstret do kurczaka ja go uwielbiam).
Pozdrawiam
Misia
|