Data: 2006-12-07 21:31:02
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka wrote:
> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
> składników??
hmm nie mam powyzszego przepisu, ale poloczenie kurczak por => proponuje
ponizszy przepis - naprawde polecam - my jemy z ryzem. z kotletami nie
probowalem, ale z kurczakiem wychodzi bardzo smacznie :)
pozdrowienia
Ralf
KOTLETY SCHABOWE (lub filety z piersi z kurczaka) ZAPIEKANE W PORACH
Usmażyć kotlety schabowe panierowane /10 sztuk /
2 pory i 2 cebule pokroić w piórka i sparzyć
Przesmażyć 200g wędzonego boczku i 200g pieczarek
Przygotować sos: paczka sosu myśliwskiego Knorra, ugotować wg .przepisu,
zalać kwaśną śmietaną (np. kubeczek Szefa Kuchni), doprawić do smaku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kotlety, plastry żółtego sera,
por i cebulę
wędzony boczek i pieczarki. Zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w
przykrytym naczyniu przez godzinę (jeśli mięso jest już przesmażone, to
wystarczy ok. 30 min lub mniej) w temperaturze 180 stopni.
Danie przygotować dzień wcześniej i podgrzać przed podaniem.
|