Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
s.onet.pl!not-for-mail
From: "Martka" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fruzelina - co z tym zrobic?
Date: Mon, 6 Oct 2003 12:25:25 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: a...@p...onet.pl@chello062179027195.chello.pl
Message-ID: <blrft4$n1m$1@news.onet.pl>
References: <bl6o1c$8vl$1@news.onet.pl> <bl8va1$i36$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179027195.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1065435876 23606 62.179.27.195 (6 Oct 2003 10:24:36 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Oct 2003 10:24:36 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:175353
Ukryj nagłówki
Użytkownik "skrzacik" <s...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bl8va1$i36$1@nemesis.news.tpi.pl...
> jesli sa wisniowe to mozesz zrobic tort szwardzwaldzki.
> podaje ci wersje 'zaslupowa' :)
>
> 1 opak. gotowe krazki biszkoptu czekoladowego
> 2 puszki fruzelina
> 2 x 0,5 l smietanka slodka 30% lub 36%
> 1 opak. cukru waniliowego
> 0,5 l wsiniowka
> czekolada gorzka
zrobilam! na urodzinuy tescia :)) troche przegielam z iloscia wisniowki i
wszyscy mieli potem swietny humor, ale w porownaniu z iloscia spirytusu w
konkurencyjnym torcie na przyjeciu to moj byl jak male piwko przy 0,7 wodki
:)) mialam watpliwosci odnosnie gotowych krazkow tortowych, ale gora bitej
smietany i wisniowka zamaskowaly fakt, ze nie byly one domowe :) a te wisnie
sa super - kolor i smak , rewelacja!
balam sie, co stanie sie z tortem na drugi dzien, w koncu przekladany bita
smietana. nie dane mi sie bylo przekonac, gdyz przed koncem przyjecia zostal
pochloniety przez biesiadnikow.
tak wiec dzieki za inspiracje
pzdr
marta, juz nie wylacznie konserwatystka w kwestii tortow
|