Data: 2003-10-06 10:25:25
Temat: Re: fruzelina - co z tym zrobic?
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "skrzacik" <s...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bl8va1$i36$1@nemesis.news.tpi.pl...
> jesli sa wisniowe to mozesz zrobic tort szwardzwaldzki.
> podaje ci wersje 'zaslupowa' :)
>
> 1 opak. gotowe krazki biszkoptu czekoladowego
> 2 puszki fruzelina
> 2 x 0,5 l smietanka slodka 30% lub 36%
> 1 opak. cukru waniliowego
> 0,5 l wsiniowka
> czekolada gorzka
zrobilam! na urodzinuy tescia :)) troche przegielam z iloscia wisniowki i
wszyscy mieli potem swietny humor, ale w porownaniu z iloscia spirytusu w
konkurencyjnym torcie na przyjeciu to moj byl jak male piwko przy 0,7 wodki
:)) mialam watpliwosci odnosnie gotowych krazkow tortowych, ale gora bitej
smietany i wisniowka zamaskowaly fakt, ze nie byly one domowe :) a te wisnie
sa super - kolor i smak , rewelacja!
balam sie, co stanie sie z tortem na drugi dzien, w koncu przekladany bita
smietana. nie dane mi sie bylo przekonac, gdyz przed koncem przyjecia zostal
pochloniety przez biesiadnikow.
tak wiec dzieki za inspiracje
pzdr
marta, juz nie wylacznie konserwatystka w kwestii tortow
|