Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Norbi" <n...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: frytki
Date: Fri, 20 Apr 2007 16:06:35 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 41
Message-ID: <f0ahdc$sud$1@news.onet.pl>
References: <f0856m$nik$1@news.onet.pl> <f08egf$l6j$1@news.onet.pl>
<f08i22$j5s$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc-03025.zdnet.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1177077996 29645 193.16.255.25 (20 Apr 2007 14:06:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Apr 2007 14:06:36 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
X-Sender: 59PQQfxymGCErRkZaT5bnnY4nqLDIrgr
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:295306
Ukryj nagłówki
Tak Panowie i Panie prawdziwe FRYTY smazy sie 2 razy !
skórka chrupiaca i srodek mieciutki jak bananki :)
Szkoda tylko ze nie zdowe sątakie :(
Ide na kawe
na razie
"PabloGT" <p...@i...pl> wrote in message
news:f08i22$j5s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> napisał w
> wiadomości news:f08egf$l6j$1@news.onet.pl...
> >
> >
> > Ja UWIELBIAM ale staram się nie jesć ich za dużo bo sa niezdrowe
> > Piekę je na sposób belgijski tzn (niezbędna frytkownica)
> > kroję je bardzo grubo tak 1.5 cm na 1,5 cm no moze 1x 1 cm
> > nastepnie gotuje je w oleju o temperaturze 110 stopni przez 10 minut
> > nstepnie wyjmuje z oleju i podgrzewam olej do temperatury 180 stopni i
> > zanurzam je na 5 minut
> > No i to wszystko wychodza rewelacyjne
> > Polecam
> > Życze smacznego
> >
>
> Może tak zrobisz
> Te frytki przez 20min trzymaj w goracej wodzie lekko slonej ok 63 stC
> Pozniej w oleju jak piszesz 110 i 180 ale odpowiednio 5min, po wyjeciu
> odczekaj chwile az ostgna i do 180stC do zlotego koloru.
> Gwarantuje ze Mc`Donalds sie chowa
>
>
> pozdarwiam
>
> PabloGT
>
>
|