Data: 2007-04-19 20:05:15
Temat: Re: frytki
Od: "PabloGT" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:f08egf$l6j$1@news.onet.pl...
>
>
> Ja UWIELBIAM ale staram się nie jesć ich za dużo bo sa niezdrowe
> Piekę je na sposób belgijski tzn (niezbędna frytkownica)
> kroję je bardzo grubo tak 1.5 cm na 1,5 cm no moze 1x 1 cm
> nastepnie gotuje je w oleju o temperaturze 110 stopni przez 10 minut
> nstepnie wyjmuje z oleju i podgrzewam olej do temperatury 180 stopni i
> zanurzam je na 5 minut
> No i to wszystko wychodza rewelacyjne
> Polecam
> Życze smacznego
>
Może tak zrobisz
Te frytki przez 20min trzymaj w goracej wodzie lekko slonej ok 63 stC
Pozniej w oleju jak piszesz 110 i 180 ale odpowiednio 5min, po wyjeciu
odczekaj chwile az ostgna i do 180stC do zlotego koloru.
Gwarantuje ze Mc`Donalds sie chowa
pozdarwiam
PabloGT
|