Data: 2007-11-28 16:47:10
Temat: Re: garnek rzymski - przepisy
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> i wniosek jest jeden - nie ma nawet co porównywać. Jakość wypalenia tego
> garnka jest kiepściutka,
ja tam sobie to chwalę, ceramika mocno spieczona to ceramika mało
nasiąkliwa - a cała idea tego garnka to moczenie go w wodzie- pieczenie w
środowisku dużej ilości pary wodnej,
>, że w
> środku nie ma glazury. Przez to zdarza się, że mięso przywiera.
Mi tam nic nie przywiera, raz się tak zdarzyło gdy zapomniałm przed
pieczeniem chleba obsypać garnek otrębami, ale to był mój błąd. I jest to
zaznaczone w instrukcji.
Podczas pieczenia karkówki/warzyw powstaje prawie pół ganka sosu, nie wiem
czego musiałabym dokonać aby ziemniaki i mięso przywarły do garnka.
Miałam kiedyś czeski garnek rzymski nie szkliwony, też bardzo dobrze mi się
sprawadzał.
Pozdrawiam
Monika
|