Data: 2008-09-26 17:26:55
Temat: Re: garnki
Od: " 666" <u...@w...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trochę jest prawdy w tym, że od garnka jakość potrawy niezbyt zalezy.
Mamy m.in. garnki Lagostina (po 400 zł ale za element) i wcale ich nie lubię,
ciężkie, długo się nagrzewają, niepotrzebnie są do
indukcji (mają wkładkę stalową, a stal ma taką sobie przewodnośc cieplną) - a używamy
na ceramicznej.
No ale zaj..... wygladaja ;-)
Co przy bardzo otwartej kuchni jakąś uzasadnioną potrzebą jest.
Ale...
Mielismy dwie patelnie do grilowania, takie w "prazki".
Obydwie wysokiej klasy, żeby nie było.
Jedna była tak beznadziejna na naszej kuchni, że wylądowała... u rodziców ;-))
Nie to nie zemsta, tam na_gazie się sprawdza, u nas na ceramicznej nie.
Za to mamy drugą patelnię do grilowania i jest REWELACYJNA na ceramicznej płycie, ja
po prostu od czasu pierwszego na tej patelni
smażenia przestałem uzywać grila w kuchenkach.
No dobra, idę sprawdzić co to jest - Tefal Vitaly.
JaC
|