Data: 2010-09-30 08:53:34
Temat: Re: garnki - prosba o opinie
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"PeJot" <P...@0...pl> wrote in message news:i81h8q$6nh$1@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2010-09-30 09:54, Misiek pisze:
>
>> 2. po kilku latach eksploatacji potrawy pozostawiane w garnku juz po 1-2
>> dni ulegaly zepsuciu (zupa kisla, kwasniala, to samo z miesem)
>> Zastanawiam sie co moglo byc przyczyna (gary juz wywalilem a na ich
>> miejsce kupilem tradycyjne - emaliowane)
>
> Zapewne kiepskiej jakości materiał stał się porowaty ( na skutek korozji
> krystalicznej ), albo popękał ( na skutek różnic temperatur ). W
> szczelinach gniją resztki żywności których nie da się domyć.
Wystarczy użyć sody (wodorotlenku sodu) - wsypać trochę granulek, płatków
czy kryształków (w zależności od postaci handlowej).
|