Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw
.edu.pl!news.pse.pl!news.polcard.com.pl!not-for-mail
From: "Mattik" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gdzie mozna kupic prodiz??
Date: Sat, 17 Aug 2002 17:40:54 +0200
Organization: PolCard S.A.
Lines: 31
Message-ID: <ajlqsa$2ik$1@post.polcard.com.pl>
References: <ajjv4m$4fr$1@galaxy.uci.agh.edu.pl> <ajl1pf$i8l$1@news.tpi.pl>
<ajll1e$5v7$1@galaxy.uci.agh.edu.pl> <ajln32$sip$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 192.168.1.182
X-Trace: post.polcard.com.pl 1029598922 2644 192.168.1.182 (17 Aug 2002 15:42:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@p...polcard.com.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 17 Aug 2002 15:42:02 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120518
Ukryj nagłówki
Serc drobiowych zapiekanych w serku zoltym nie zrobisz :)
A w prodizu i owszem :)
A poniewaz zaraz sie bedziecie pytali jak to mowie od razu :)
1 kg serc drobiowych oczyszczonych
dwie torebki ugotowanego ryzu (znaczy ryz w torebkach albo rownowartosc
gotowana normalnie - o ilosc juz ugotowanego ryzu chodzi)
Duuuuuuuuzo zoltego sera (ja najbardziej lubie Morski)
4 jajka na twardo
2 lyzki masla
groszek i kukurydza (za slup - moga byc z puszki :) )
1 srednia marchewka
koncentrat pomidorowy lub pasta pomidorowa
Serca oplukac, oproszyc maka, podsmazyc (tak dos porzadnie) na patelni.
Ugotowany ryz wymieszany z maselkiem nasypac do prodiza (prodiz mozna
wczesniej wysmarowac tluszczem i lekko osypac bulka tarta). Na to sypiemy
groszek, kukurydze, posiekane jajka. Marchewke kroimy w poltalarki i
podsmazamy po czym sypiemy na poprzednie warstwy w prodizu. Do podsmazonych
serc dodajemy koncentrat lub paste pomidorowa (choc to nie konieczne - jak
kto lubi) a serca wysypujemy na wierzch wszystkiego. Calosc posypujemy
startym zoltym serem (duuuuuuuzo :) ) i zapiekamy ok 45 minut :)
Oczywiscie zamiast serc moze byc np. gotowana wolowina, wieprzowina i w
ogole inne miesa. Nie bardzo sie nadaja zoladki - ciut za twarde :)
--
Mattik
|