Data: 2002-09-19 19:51:10
Temat: Re: gnocchi - totalna klapa
Od: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 19 Sep 2002 10:22:21 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
>Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
>garnku krochmal i trochę piany?
>Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
>;-)
>
>Pozdrawiam, Renata
Pewnie chodzi o proporcje - za malo maki dodanej do puree- - -
rozplyna sie. Zbyt duzo maki - - - twarde, bez smaku.
Inne rady ( za "Smaki i Aromaty' 2/2002):
Szybko zagniesc ciasto
Uzywac starszych, maczystych ziemniakow, dodatkowo odparowanych po
ugotowaniu.
Pozdrawiam,
marek
--
----
Darmowe konta e-mail 30 MB, w idealnej domenie,
czyli t...@k...pl i wszystko jasne!
Zapraszamy! http://www.twoje.konto.pl
----
|